Skip to main content
25 Mar 2021

1. ERREGIONALA  LIGA:
LAZKAO K.E.  1-0  ZUMAIAKO F.T.

Lazkaotar erregionala itzuli zen Ariztiko zelaira, hiru puntuak lortzeko ilusioarekin. Zumaiako arrokatsu bat izan zen aurrean, eta aukera gutxiko neurketa planteatu zuen. Hala, ezer gutxi nabarmendu daiteke norgehiagokaren lehen zatian. Lehen 45 minutuetan, bi taldeen arteko gol aukera bat baino ezin da nabarmendu. 15. minutuaren inguruan, berdeek jokaldi berean hiru gol aukera garbi zituzten, baina bi erremate ondo baino hobeto baztertzen zituzten gorritxoen atean, eta azkenekoak ez zuen aterik aurkitzen. Atsedenaldian, 0-0ekoak zelaian gertatutakoa islatzen zuen.

Atsedenaldiaren ostean, bisitariek gidoi berarekin jarraitu zuten, atzean ondo hornituta eta berdinketa defendatuz. Hala ere, hasierako emaitzarekin bat ez zetozen etxekoak pixkanaka luzatzen joan ziren bisitarien helmugaren bila. Lazkaotarren nagusitasun arinak ez zuen saririk aurkitzen, azken laurdenean zehaztasun falta baitzegoen azken metroetan. Ez zuten amore eman berdeek, eta minutariak aurrera egin ahala, areagotu egin ziren haien etorrerak, batez ere alde banatan. Partida berdinduta zegoela zirudienean, arauzko denboraren azken minutuan, garaipenaren gola iristen zen goierritarrentzat. Ezker hankarekin ukitu sotila zuen Atxur markarik gabeko baten aurrean zegoen Aitzol Lasa, ezker hankarekin helmuga zumaitarraren irteera gainditzen zuena. Partidaren amaieran, garaipena lortzeko meritu gehien egin zuena izan zen.

JUBENILEN 1. MAILA. LIGA:
SEGURA K.E.  3-1  LAZKAO K.E.

Alustizako bidean, eta aurreko gauean partida osoan zehar izandako euriteak ikusita, partidaren etorkizuneko garapena antzeman zitekeen, geroago baieztatu zen bezala.

Zelaiaren egoera ezin da egin eta zonaldeetan urpean geratu da, eta etxeko taldeari mesede egin dio, Lazkaok proposatutakoa baino sendoagoa eta fisikoagoa, jokaldiak eta teknika harilkatzen saiatuz.

Etxekoen jokaldi politean maldan gora jarri zen partida, defentsaren irristadaren laguntzaz. Horren aurrean, Oroitzenek joko harilkatuan jarraitu zuten, hegalka jokatzeko zailtasun handiarekin. Horrela, Sarriegik markagailua orekatu zuen gol eder batean, zelai erditik egindako jaurtiketa baten bidez.
Geldikako jokaldi bik atsedenaldira iritsi zen 3-1ekoa ekarri zuten.

Bigarren zatian, zelaia are eta bustiago zegoela, jokalariak nekatu egin ziren eta etxeko jokalari batzuen gorpuzkera nahikoa izan zen markagailua mugimendurik gabe uzteko.

Lazkaok 10 jokalarirekin bukatu zuen partida, izan ere, faltarik egin gabe, eskuin hankan bi eskubaloik zelaitik alde egin behar izan zuten, minez. Egoera horrek laburbiltzen du bigarren zati hau.

OHOREZKO KADETEA. LIGA:
LAZKAO K.E.  2-3  TOLOSA C.F.

Ohorezko kadeteak, talde zail baten aurka jokatu behar zuen Ariztin, Tolosaren aurka.

Partida ezin zen hobeto hasi, bi minutura Xabierrek markagailua ireki baitzuen lazkaotarrentzat. Tolosa berdinketaren bila joan zen, aukeraren bat edo beste sortuz, baina Yamilek lortu zuen gola 31. minutuan.

Atsedenaldira markagailuan abantaila horrekin iritsiko ginela zirudienean, tolosarrek aldeak murrizten zituzten azken minutuetan, jokoz kanpoko gol polemiko batekin.

Atsedenaldiaren ostean, Imanolen mutilak ondo zelairatu dira, ia bigarren zati osoari eutsiz. Baina azken minutu nekagarri batzuek geldikako bi golekin zigortu gintuzten. 2-3 amaitu zen partida. Zigor handia lazkaotarrentzat.

KADETE 1. MAILA. LIGA:
BILLABONA K.E.  3-2  LAZKAO K.E.

Ligako bigarren partida eta gure lehen mailako kadeteentzat gurutze atera zen berriro, aurreko astean bezala, beste edozein emaitzarekin amaitu ahal izan zen partida batean, eta horietako bat ere ez zen arraroa izango.

Etxekoen irteera indartsuagoa izan zen aldageletatik, eta gureak euren zelaian botilaratzea lortu zuten, jarraian zenbait korner lortuz. Baloia arriskuan zegoen Anerrek defendatutako atearen inguruan. Estualdi minutu horien ondorioz, etxekoen lehen gola iritsi da 15. minutuan. Hala ere, ia hurrengo jokaldian, Jon Telle eskuinkada batetik (bere hanka ez da hain ona) berdinketaren gola itzuli zuen.

Gol hau inflexio puntua izan zen neurketan, berdeak Billabonakoen presiotik askatzen hasi baitziren, eta partida berdintzen hasi zen. Lotsati bazen ere, lazkaotarren lehen konbinazioak eraginkorrak izan ziren. Gure zoritxarrerako, 25. eta 27. minutuen arteko tarteak bi kolpe ekarri zituen, goierritarrek bi gol jaso baitzituzten akats kolektiboen jokaldi banatan, markagailua oso maldan gora utziz. Zorionez, joan den astean bezala, taldeak ez zuen behera egin, eta Beñatek aulkitik erakutsi nahi dien jokoa prestatzen jarraitu zuen. Horrela, 35. minutuan, zelai erditik bidalitako lerro arteko baloi batek Oinatz atezainaren aurrean abantailan utzi zuen, eta partida askoz berdinduago utzi zuen markagailuan. Atsedenaldira 3-2koarekin gindoazen.

Bigarren zatian, taldearen eskema aldatu zen partidaren ezaugarrietara egokitzeko, eta Lazkaok aurrerapausoa eman zuen. Jada egiten ari ziren konbinazioei, nolabaiteko presioa eta bultzada gehitu zitzaizkien, partida bisitarien erabateko kontrola izatera pasa zelarik. Bigarren zati osoa Billabonakoen zelaian jokatu zen, eta gureak etxekoen atea zelairatzen ari ziren, azken unean asmatu ezinik. Aratzek porterian, bigarren zatia oso lasaia izan zuen, neurri batean Xabaten lan eskergagatik ere bai, etxekoak iristeko saiakera guztiei eutsi zien titan bat, Julen defentsaren erdian eta Eidur eta Telle alboetan laguntzarekin. Emaitza alda zitekeen epaileak Telmok atezainari buruz egindako falta eztabaidagarria baino gehiago dekretatu ez balu, berdinketa ekarriko zuen gol bat sartu baitzuen, oraindik sastatu ahal izateko denborarekin, baina, egia esan, legez markagailua ez zen mugitu.

Pena bat, baina hori da jarraitu beharreko bidea: partida guztiak azken minutura arte jokatu eta joko konbinatua egiten saiatu. Emaitzak iritsiko dira.