Skip to main content
19 May 2021

1. Erregionalen maila. Liga: Lazkao KE 1 - Bergara KE 5

Bergarak garaipena behar zuen, eta Lazkaok berdinketa behar zuen azken kanporaketetarako sailkatzeko. Lehen zatia oso parekatua izan zen, baina ez zuen jaurtiketarik egin, eta atsedenaldira hasierako emaitzarekin iritsi zen. Partida berriz hasi eta gutxira, partidaren nondik norakoa markatu zuten bi jokaldi iritsiko dira. 52. minutuan, falta jaurtiketa baten ostean eta bi aldeetako jokalarien artean, jokalari bisitari batek burukada bat eman zion markagailuari. Bi minutura, aurrelari bisitaria etxekoen defentsako akats bat aprobetxatzen ari zen eta aldea bikoizten ari zen. Atxurrek bere taldea partidan sartzeko aukera izan zuen, baina aurkariaren atezainaren aurrean alferrik galdu zuen, Azamaren pase bikainaren ostean. Lazkaotarrek lerroak aurreratu behar izan zituzten azken laurdenean, eta hori baliatu zuten bisitariek beste hiru gol lortzeko. Porrot handi horrek ezin du gure erregionalaren lan ona zapuztu, aurpegia eman baitu partida bakoitzean, eta azken kanporaketetatik kanpo geratu baita, gol alde txarragoagatik.

1. Jubenilen maila: Lazkao KE 0 - Tolosa CF 3

Lazkaoko jubenilak ez zuen baloia inoiz eskuratu. Lazkaotarren akats handi bik 2 gol oparitu zizkioten Tolosari, lehenengoa 31. minutuan eta bigarrena 42.ean. 32. minutuan, Lazkao 10 jokalarirekin geratu zen, Karlosi bi txartel hori aterata. Bigarren zatian ez zen Lazkaokoen kopururik nabaritu, eta Aimar Paniegok erremate bikaina egin zuen gurutzetan. Lazkaok hainbat aukera izan ditu gola sartzeko baina 90. minutuan Tolosak egin du hirugarren gola.

Ohorezko kadetea: Beasain SD 1 - Lazkao KE 2

Garaipen handia lortu zuen Ohorezko Kadeteak Beasainen 1-2 irabazita.
Talde lazkaotarra Beasainen zerbait positiboa ateratzeko gogoz eta konfiantzaz iritsi da. Gureak oso entxufatuta atera ziren zelaira, eta lehen minutuak arrisku etengabekoak izan ziren lazkaotarren aldetik. 2. minutuan Lander bakarrik agertu zen atezainaren aurrean, eta lehen gola sartu zuen Lazkaoko taldearentzat. Bi minutu geroago, antzeko jokaldi batean bigarrena sartzeko aukera izan zen, baina oraingoan baloia kanpora joan zen. Lazkaotarrak tematzen ziren eta azkar ateratzen ziren kontraerasoan. Irteera horietako batean, Aimarrek area zapaldu eta atezainak eraitsi du. Penalti argia eta Lander arduratzen da gol bihurtzeaz. Lazkaok aukeraren bat izan du oraindik lehen zatiaren amaierara iritsi aurretik.
Lehen zati bikainaren ostean, Imanolen mutilek bazekiten ez zutela ezer lortu eta asko borrokatu beharko zutela partida aurrera ateratzeko. Bagoneroek markagailuari buelta emateko gogoz egin dute bigarren zatia. Hiru minutura, 1-2koa sartu zuten. 37 minutu falta ziren oraindik, baina lazkaotarrek ondo defendatu zuten jazarpen beasaindarra. Azken minutuetan, etxekoek gol mamu bat eskatu zuten, baina ez zuten markagailura igo. Jokalariek eta teknikariek alaitasuna lehertzea aldagelan. Zorionak taldea, partida bikaina.