Skip to main content
04 Feb 2020

ERREGIONALA. KOPA: LAZKAO K.E. 2 - 3 EUSKALDUNA S.D.

Lazkaotarrak gaizki ekin zion kopa-jokoari, Euskalduna andoaindarraren aurka 2-3 galduta. Etxekoak ondo hasi ziren, eta markagailuan aurrea hartzea lortu zuten. Gutxi iraungo zuen pozak berdeentzat, 13. eta 20. minutuetan gol bana jasotzen baitzuten.

Atsedenaldiaren atarian beste gol batek, lehen zatiko azken minutuan jokalari lazkaotar bat kanporatu izanak, asko zaildu zuen etxekoen partida.
Bigarren zatian, nahiz eta enpresa zaila izan, etxeko taldeak duin baino duinago aritu ziren lehian, eta markagailuan aldea murrizteko gai ere izan ziren, puntu bateko saria ere lortu ezinik.

JUBENIL 1. MAILA. KOPA: IKASBERRI KE "A"  3 - LAZKAO K.E. 1

Berdeak irabazten hasi ziren, Aimar Cabak 2 minutura egindako golari esker. Handik gutxira partidaren jokaldi tristea iritsi zen. Ugaitz jokalari lazkaotarrak, eroriko txar baten ondorioz, sorbaldako luxazioa zuen, eta anbulantzian eraman behar izan zuten. Lerro hauetatik errekuperazio azkarra opa dizugu. Jokaldi honek gureak deszentratu zituela zirudien, zehaztugabetasun asko egin zituztenak, eta horrek etxekoen lana erraztu zuen. Azpeitiarrek berdinketa lortu, gora egin eta markagailuari buelta ematea lortu dute.

Bigarren zatian, lazkaotarrek gol aukera argiak izan zituzten eta ez zuten aprobetxatu. Ikasberrik, ordea, aurkariaren area barruan egindako jokaldi bat erabaki du hirugarren gol batekin markagailua ixteko.

KADETE 1. IGOERA FASEA: LAZKAO K.E. "A" 3 - STO. TOMAS LIZEOA "A" 2

Azken orduko garaipen berria, bostetik bost, "A" kadetena Santo Tomas Lizeoaren aurka. Lehen zati parekatuan, berdeek baloiaren jabetza handiagoa izan zuten, eta atsedenaldirako minutu baten faltan iritsi zen gola, Aimarren bitartez.

Bigarren zatia bide berdinetatik joan zen, eta baloia geldikako jokaldietan erabaki da.
48. minutuan, Carlosek ondo jaurtitako korner bat bigarren zutoinean sartu du Hodeik buruz, 2-0. Bost minutu pasata, donostiarrek aldea murrizten zuten falta baten jaurtiketa eginda, eta partidaren kontrola bereganatu zuten. Norgehiagokaren azken minutuetan joan den asteburuko gidoi bera errepikatzen zen. Bigarren partida jarraian, lazkaotarrek garaipenaren gola lortu dute luzapenean. Gol honen egilea Hatim izan zen, korner baten irteeran gola sartzean. Zigor eta bere taldearen lan bikaina, partidak garaipenengatik zenbatzen jarraitzen baitute.

KADETE 1. KOPA:  BEASAIN S.D. 4 - LAZKAO KE "B" 0

Partida berdindua izan da lehen zatian, eta bi taldeen areara heldu dira, 32. minutuan etxekoak izan arren.

Bigarren zatian etxeko taldea iraulita atera zen partida ixtera eta talde lazkaotarrak nekea nabaritu zuen, lehen zatiko presioa jaitsiz. Bigarren golaren ostean, gauzak errodatu zituzten beasaindarrek, gol aukeraren bat izan arren golari aurre egin zion aurkari baten aurrean.

INFANTIL 1. LIGA: IDIAZABAL K.E. 3 - LAZKAO K.E. "A" 2

Espero izatekoa zen Idiazabalgoak gogo handiz zelairatuko zirela partida honetara, Ariztin jasotako goleadaren ondoren. Guretzako indikazioa, partidara sartzea zen, gutxienez aurkariaren intentsitate bera. Baloia presarik gabe jokatu eta mugitu, baina intentsitatez. Partida gogotsu hasi zen, izan ere, 5. minuturako defentsa berdeak jokaldi batean atera zuen baloia, bi aldiz sartu zuen baloia golean eta, beste zelaian, Xubanek jaurti zuen baloiak etxeko ateko landan jo zuen. Garai honetako aukerarik onenak gureen alde iristen ari ziren. Horrela, 25. minutuan Landerrek aurrea hartu zien bisitariei. Berdeen unerik onenak ziren, eta pena izan zen gol gehiago egin ez izana. Ez du esan nahi partida erabateko nagusitasunez jokatu behar zenik, etxekoak ere noizean behin iristen baitziren atezaindegira, baina kontrolatzaileak Lazkaokoak ziren. Hala eta guztiz ere, jokoa ez zen arina, eta ez zen baloia mugitzen taldeak dakien bezala, edo eskatzen zaion bezala. Horrek partida irekita uzten zuen, Idiazabalgo taldeak ere aukerak sor zitzan, eta bi minuturen buruan, bi gol sartu zituzten etxekoek atsedenaldiaren atarian, markagailuari buelta emateko. 2-1 atsedenaldian.

Bigarren zatia gaizki hasi zen gureentzat. Ez zen sentsazio onik ikusten zelaian, eta bost minutu baino ez ziren igaro Idiazabalgo jokalariek hirugarren gola egin zutenean, Manex Sarriegi lazkaotarrak, txuri-urdinen jokalariak, gauzatutakoa. Erreakzio lazkaotarrik ere ez zen izan. Izaldarrak, markagailuarekin hazita, "beste futbola" praktikatzen hasi ziren, eta gureak lemazain agertu ziren. Etxekoak nagusi ziren markagailuan, baina baita partida ere, estutasunik pasatu gabe: bere estilora eta bere futbolarekin. Oasi txiki bat ikusi ahal izan genuen bigarren zati txar baten erdian, non irizpide pixka bat jarri zitzaion Beñaten mutilen jokoari, 5-10 minutuz, baina ez zen golik iritsi. Desatinoa itzuli zen Lazkaotarren lerroetara, eta 3-2koa jarri zuen bere atean ere ez zuen lortu gureak partidan sartzea. Partida txarra, oro har, Lazkaokoa, bai jokatzeko eskatzen zaienari ezin jokatzeagatik, bai norgehiagokara intentsitate handiz ez sartzeagatik, aurkaria bere "joko moduarekin" partida menderatzen ari zenean.

INFANTIL 1. LIGA: UROLA K.E. "B" 5- LAZKAO KE "B" 2

Taldeak bolada txarrarekin jarraitzen du eta 5-2 galdu du Urolaren aurka, markagailuan 2 aldiz aurreratu arren: 0-1 eta 1-2.

INFANTIL TXIKI: SAILK. FASEA: LAZKAO K.E. 1 - ORDIZIA K.E. 4

Infantil Txiki (bigarren sailkapenean) Ordiziaren (hirugarren) aurka zen partida batean, non bi taldeek hiru puntuak nahi zituzten eta akatsak garesti ordaintzen ziren. Eta horrela izan zen, etxeko taldeak 4. eta 17. minutuetan egindako bi akatsek 0-2koa jarri baitzuten markagailuan. Abagune onekin estutu zuen etxeko taldea, baina ez zuen bat bera ere gauzatu, eta 0-2koarekin iritsi zen atsedenaldira.

Bigarren zatia lehenengoaren antzera hasi zen, etxekoen akats batekin (40. minutua). Baina etxeko taldeak ez zuen burua jaitsi, eta 43. minutuan 1-3koa jarri zuen Denisen gol batekin. Etxeko taldea erasora iraulita, Ordiziak 1-4koa jarri du 52. minutuan. Hiru puntu horiekin Ordiziak ere Ohorezko Haur Mailarako txartela lortu du. Zorionak Ordizii!!!!