Skip to main content
20 Feb 2020

ERREGIONALA. KOPA: LAZKAO K.E.  2-1  IRAULI BOSTEKO K.K.

Jardunaldi askoren ondoren, Regional lazkaotarra garaipenaren bidera itzuli da, Irauli taldeko donostiarrei 2-1 irabazita. Etxekoek beteranoz betetako talde bat aurkitu zuten aurrean, eta berdeek baloia jokatzeko egindako saiakera indargabetzen saiatu ziren, falten bidez. Gainera, inork merezi izan gabe, etxekoen defentsako despisteaz baliatzen ziren markagailuan aldea hartzeko. Etxekoen erremontean funtsezkoa izan zen Aitorren bolea gol ikusgarria 4 minutura. Gol honek hegoak eman zizkien anfitrioiei, aurkariak ondo banatuz jarraitu zuten arren. 83. minutuan, Iñakiren pase bikain bat gol bihurtu du Saidek eta bisitarien ilusioak alde batera utzi ditu.

JUBENIL 1. MAILA. KOPA: LAZKAO K.E.  2-2  IDIAZABAL K.E.

Idiazabal izan zen arriskua sortzen lehena, epaileak atezain lazkaotarrari falta pitatu zion eta falta jaurtiketak etxeko atearen langa jo zuen.
Hortik aurrera, lehen zatia oso parekatua izan zen, atsedenaldira 1-1 iritsiz. Etxeko gola Unaxek lortu zuen Aimar Cabaren pasearekin.
Bigarren zatian, gauza bera baino gehiago, baina oraingoan aukera gehiagorekin bi taldeentzat. Idiazabalek abantaila hartu du markagailuan falta jaurtiketetan. Gainontzeko minutuetan, Lazkaok merituak egin zituen partida eramateko, baina ez zuten aterik aurkitzea lortu.

KADETE 1. IGOERA FASEA: LAZKAO K.E. "A"  1-2  EUSKALDUNA S.D.

Andoaindarrek denboraldiko lehen porrota hautsi zioten "A" kadeteari. Ezin hobeto hasi zuen partida talde urdinak, lehen minutuan lortzen baitzuen bere lehen gola. Lazkaotarrak baloia mugitzen saiatzen ziren zelai gainean oso ondo kokatuta zegoen talde baten aurrean, eta jabetza etxeko taldearena bazen ere, aukera onenak arrisku handiz kontraerasoan ari zen Euskaldunarentzat ziren. Atsedenaldira 0-1 iritsi da bigarren zatia hasi eta berehala, 42. minutuan, Manexek partida berdintzea lortu du. Hasierako mailukada hori gorabehera, andoaindarrak – Haizearen alde jokatuz – Ez ziren zimurtu eta aurkariaren helmugaren atzetik oldartzen ziren. Gol aukera argiren bat edo beste izan ondoren, helburua lortu zuten eta 1-2koa sartu zuten amaierarako 10 minutu falta zirenean. Etxekoak bisitarien aldea zuritzen saiatzen ziren, baina partidaren amaieran hiru puntuak Andoainera joan dira. Porrot hori izan arren, goierritarrak lidergoan jarraitzen dute.

KADETE 1. KOPA:  DANENA K.E. "B"  4-8  LAZKAO KE "B"

Gaztelaniazko esaera batek dioen bezala, ez da inoiz berandu zoriona ona bada. "B" kadete lazkaotarrak, denboraldiko lehen garaipena lortu zuen Zizurkilen.

Partida polita hasieratik bukaerara, bi taldeen presio handiarekin. 0-1ekoa 21. minutuan iritsi da, Anerrek korner batean sartu baitu gola. Etxeko taldea ez zen lasaitzen eta golaren bila jarraitzen zuen. 37. minutuan saria aurkitzen zuten euren ahaleginaren truke, eta bat berdintzen zuten.

Partidaren erritmoa ez zen jaitsi bigarren zatian, eta 45. minutuan, beste korner baten ostean, Osesek 1-2koa jarri zuen. Hiru minuturen buruan Jairok 1-3koa jarri du markagailuan. Etxekoek bere bigarren gola sartu zuten, baina Gaizka Odriozolaren gol batek eta Gaizka Sanchezen beste batek errotik moztu zuten Zizurkilgo erreakzioa. Beste bi gol hori eta hiru gol berri berdeentzat, Mattin, Jairo eta Danelen lanek behin betiko ixten zuten markagailua. Partidaren amaieran, poztasuna goierritarren espedizioan.

INFANTIL 1. TXAPELDUNEN FASEA: ZARAUTZ K.E. "A"  2-7  LAZKAO K.E. "A"

"A" Infantil taldeak gainerako taldeen maila ezagutzen ez duenaren ziurgabetasunarekin hasten zuen Txapeldunen fasea. Zarautz zen lehen aurkaria, eta Astira joatea tokatzen zen liga hasteko. Urtean zehar zarauztarrek lortu zituzten emaitzek, lazkaotarrek errespetu handiz aurre egiten zioten partidari. Kostaldekoek ia garaipen guztiak zituzten zerbitzu orria zuten, bi berdinketa izan ezik, eta soilik 10 gol bere kontran urte osoan. Kontuan hartu beharreko taldea. Astiko belarra, nahiko berria, eta giroko tenperatura ona, osagai ezin hobeak ziren partida on bat ikusten laguntzeko. Haize zakarrak bakarrik egin zezakeen gogor arratsaldea, eta une batzuetan hala izan zen, indar handiz jo baitzuen norgehiagokaren hainbat fasetan.
Ia zelaian finkatu ezinik, saihestu daitekeen jokaldi batean, Zarautzek ezustean harrapatu zuen lehen gola partida hasi eta berehala. Haizea kontra izanda, aldapa gora jartzen zen partida. Halere, denbora asko geratzen zen, eta inor ez zen urduri jarri. Partidaren gidoia Beñatek esandako moduan interpretatzen saiatu ziren. Asti zelai aproposa da zelaia ireki ahal izateko, eta gola sartu arte konbinatzeko. Lehen zati osoan, ordea, haizea gonbidatu gogaikarria izan zen berdeentzat, eta ez zen lortzen beharrezko zehaztasuna. Hala eta guztiz ere, jokoa balantza gutxika gureganatuz zihoan, eta 15. minutuan berdinketa iritsi zen. Haizeak, inertziaz, etxekoek lazkaotarren zelaian jokatzea eragiten zuen, eta berdeek kontraerasoan harrapatu ahal izan zituzten aurkariak behin baino gehiagotan. Horrela iritsi zen gureen bigarren gola ere. Atsedenaldiaren atarian, saihestu daitekeen beste jokaldi isolatu batean, Zarautzek partida berdintzea lortu du atsedenaldira 2-2koarekin iristeko.
Bigarren zatia erabat berde kolorekoa izan zen. Haizea alde izanda, gureak gustura aritu ziren, atetik aurrealderaino konbinatuz. Bigarren zati honetan 5 gol iritsi ziren, gehiago izan zitezkeenak, faktura eta edertasun ezberdinekoak. Ez ditugu izen partikularrak nabarmendu ohi, baina nabarituko zenuten ez ditugula adierazi golen egileak, egilea bakarra izan baitzen. Lander izan zen Lazkaok partidan sartutako 7 golen egilea. Gogoratzeko mugarri bat. Egia esan, harrigarria da talde honek duen gaitasun errealizatzailea, maila honetako talde goleatzaileena, hurrengoarekiko distantzia apur bat duena, eta bere kirol ibilbide osoan bere entrenatzaileak baino gol gehiago sartzeko gai dena partida bakar batean.
Lan ona, guardia ez jaistera, eta denboraldiaz gozatzen

INFANTIL TXIKI: ERRENDIMENDUA: LAZKAO K.E.  6-1  HONDARRIBIA K.E.

Infantil Txikirentzako lehen partida Errendimendu Ligan, Hondarribiaren bisitarekin Arizti Haundi. Tantoz tantu ibili ziren lehen minutuak, bi taldeak partida kontrolatu nahian. Lazkaotarrek lehenengo jo dute, 11. minutuan Ametsek 1-0ekoa sartu baitu.

Pixkanaka, Lazkao baloiaren jabe egiten joan zen eta 33. minutuan Haitzek 2-0ekoa jarri zuen. Bigarren zatia ez zen ondo hasi etxekoentzat, lehen minutuan 2-1ekoa jarri baitzuen Hondarribiak. Berdeak ez ziren urduri jarri, eta partidaren tempoa markatzen jarraitu zuten. Gol berriak iristen joango ziren minutu gutxiren buruan; horrela, 44. minutuan Ametsek 3-1ekoa jarri zuen penalti puntutik, 44. minutuan Ibaik 4-1ekoa sartu zuen. Xabaten eta Farisen beste bi golek 6-1 ikusgarrian utzi zuten Arizturen elektronika Peruren mutilentzat.