Skip to main content
11 Mar 2020

ERREGIONALA. KOPA:

LAZKAO K.E.  8-0  ASOLEUS C.F

Lehen zatia soporiferoa izan zen, aurkariek proposatzen zuten erritmo zitalaz kutsatu zen Lazkaorekin. Atsedenaldira arte, Gorkak etxekoentzat lortutako gola izan zen aipatzeko gauza bakarra. Bigarren zatia hasi eta gutxira, Saidek bigarrena sartu zuen berdeentzat. 55. minutuan, Aitorrek hirugarren gola lortu zuen etxekoentzat eta, une horretatik aurrera, Juanma Lillo Realeko entrenatzile ohia zelairatu zuen. Aukerak goierritarrentzat izan ziren, eta beste bost gol sartu zituzten, gehiago ere izan zitezkeenak. Gol berri hauek, Azama (2), Ander, Said, eta Issam.

KADETE 1. MAILA. IGOERA FASEA:
LAZKAO K.E. "A"  2-1  SPORTING HERRERA "B"

"A" kadeteak Herrerako Sportingen aurka jokatu zuen lehen itzuliko azken partidan. Partida zaila izan zen, donostiarrek defentsa sutsua aurkeztu baitzuten, eta horrek ezin izan zuen etxekoen jokoa eragotzi. Hala ere, berdeek pare bat aldiz arriskua izan dute aurkariaren atean, eta 20. minutuan baloi bat zutoinera jaurti dute. Atsedenaldiaren atarian, Manexek falta jaurtiketa zuzena egin eta aldea bikoiztu zuen.

Bigarren zatia ezustekorik gabe zihoan eta badirudi gureek kontrolpean zutela partida, 67. minutuan donostiarrek gola egitea lortu zuten arte.
Hala ere, lazkaotarrek sufritzen eta hiru puntuak ateratzen jakin zuten. Garaipen honekin, Zigor Telleriaren mutilek lehen itzulia itxiko dute taldea gidatuz eta bigarren eta hirugarren sailkatuarekiko 5 puntuko tartea mantenduz.

KADETE 1. MAILA. KOPA:
LAZKAO K.E. "B"  2-4  TOLOSA C.F

"B" Kadetea Tolosaren aurka ari zen, Ariztin. Bi taldeen arteko lehen tantoen ostean, gureen akats batek lehen gola jarri die tolosarrei, 11. minutuan. Handik gutxira, bisitariek bigarrena markatzen zuten korner jaurtiketa batean, 16. minutuan. Gol honen ostean, berdeek behera egin zuten eta atsedenaldira 0-2 iritsi ziren. Atsedenaldian, Jokinek bere taldea zelairatu du, ez daitezen besoak jaitsi eta baloi bakoitzeko borroka egin dezaten. Hizketaldiak eragina zuen, eta lazkaotarrak beste jarrera batekin ateratzen ziren bigarren zatian. Hala, 44. minutuan golean gauzatu gabeko aukera argia zuten. Tolosarrek, ordea, hirugarrena markatzen zuten. Oraingoan, gureek ez zituzten besoak jaitsi eta saiatzen jarraitu zuten, gol aukera bat edo beste izanez. Hau 61. minutuan iritsiko zen, Igorren bitartez. Etxekoek markagailua iraultzea posible zela uste izan zuten, eta 71. minutuan berdeen aldeko penalti bat, Jairok eraldatu zuen 2-3an. Berdinketa txikitzen ari zenean, falta bat atera eta urdinek 2-4koa jarri zuten Ariztiko gainean. Badakigu zaila dela partidaz partida galtzea, baina bigarren zatian bezala jokatzen badute - Intentsitatez eta galdutzat eman gabe - Eta denak norabide berean arraunean, ziur beste garaipenen bat iritsiko dela. Animo!

INFANTIL 1. TXAPELDUNEN FASEA:
LAZKAO K.E. "A"  8-0  TEXAS LASARTEARRA

Goiz hotz batean jokatu zen partida, eta euriarekin uneka, Ariztin. Joan den larunbatean jokatutakoaren oso antzeko partida. Diferentzietako bat, oraingoan tanteo minutu batzuk izan zirela izan zen, eta horietan partidak ez zuela jabe argirik izan. Partida 10. minutuan hautsi zen, etxekoen lehen aukera garbian, lehen gola iritsi zenean. Hortik aurrera, aste askotan ikusten ari garen partida bihurtzen hasi zen norgehiagoka: joko ona, pegada handia eta lazkaotarren defentsako kaudimena. 17, 20, 28 eta 32. minutuetan iritsi ziren golak, eta 5-0 iritsi ziren atsedenaldira. Atsedenaldiaren ostean, jokoak berdeen alde makurtuta jarraitu zuen, eta luzapenean presioa egin beharrik gabe, 3 gol gehiago sartu zituzten, 37., 57. eta 62. minutuetan, markagailua 8-0ekoan uzteko. Gure taldea aparteko une batean dago, eta hurrengo astean izango du benetako suzko proba. Seguran, berriz, multzoko lehen bi sailkatuek, Lazkao liderrak eta haren atzetik hurrenak, Segurako Aizkorrik, erabakiko dituzte indarrak. Partida prestatzera, eta zortea larunbaterako!!

Gainerako taldeei dagokienez, jubenilak lagunartekoa jokatu zuen jatorri txinatarreko jokalariz osaturiko Realeko talde baten aurka (2-3 irabazten zuen); "B" infantilak 12-0 galdu zuen Euskalduna-ren aurka eta Tolosak 0-2 irabazi zion infantil txikiri.