Skip to main content
04 May 2021

Erregionala

Anaitasuna CD 1-3 Lazkao KE

Europako Superliga zapuztua denon ahotan dagoen garai honetan, eta futbol profesionaletik aparte bizitzarik ez dagoela dirudien garai honetan, San Juan-en larunbat arratsaldean jokatutako partidara joan ahal izan ginen ikusle gutxiok FUTBOL partida bat gozatu genuen letra larriz. Partidu hauek, oinarrizko futbolaren eta futbol zalearen garrantzia aldarrikatzeko balio dute, hauek gabe, errege deritzon kirola ulertu ezin delarik.

Neurketako lehen ordu laurdena elkarren arteko tanteokoa izan zen, eta bi aldeek ez zuten nabarmentzeko moduko jokaldirik egin. Partidako 18. minutuan, azkoitiarrek penaltiz sartu zuten 1-0ekoa. Gol honek bisitariak astindu zituen eta berehala aurkariaren bila abiatu ziren. Horrela, 24. minutuan Xabik etxeko erdiko atzelari bati baloia lapurtzea lortu zuen eta jaurtiketa estuan partida berdindu zuen. Bi minutura, lazkaotarren aldeko falta batean, Xabi jaurtiketa zuzenean eta atzelari baten eta aurkariaren laguntza paregabearekin markagailua iraultzea lortu zuen. Etxekoek ez zituzten bi gol hauek ondo hartu eta atsedenaldira arte epailearen erabaki guztiak protestatzen aritu ziren, partidaren momentuengatik. Beste aldean, goierritarrek jokatzen jarraitu zuten.

Partidaren bigarren zatia "kolpeen" truke etengabea izan zen 22 jokalariekin, are gehiago freskagarri sartu zirenekin, baloiaren bila borrokan. Gogoratu behar da taldeko goleatzaileenari aurre egin behar ziotela gureek, baina hori ez zen oztopo izan berdeek partidaren fase askotan hika egin eta gainditzeko. Horretarako, funtsezkoa izan zen elkarri etengabeko laguntzak ematea, tokiko arrisku-aukerak minimizatuz. Hauek, geldikako jokaldietan bakarrik sortu ahal izan zuten arriskua, baina hemen berdeen defentsako posizionamendu onarekin egin zuten topo, eta, azken buruan, Iñaki atezain lazkaotar batekin, bere atean zirrikiturik utzi ez zuena. Hala ere, bisitariek errenta handitzeko aukerak ere izan dituzte. Argienetako bat 60. minutuan ematen zen, Unaxek, ondo txirikordatutako jokaldiaren ondoren, baloi bat jasotzen zuen ertzean.
Area handitik, baina bere tiroak ez zuen aterik aurkitzen. Azken laurdenean, entrenatzaileek aldaketak egin dituzte freskotasun bila. Aldaketa lazkaotarrak funtsezkoak izango lirateke partidaren amaieran. Kristok eta Hatimek, behin betiko 1-3an hartuko zuten parte. 80. minutuan, Kristoren oinetara iristen zen lazkaotarraren aurka, honek hegaleko jokoa aldatu zuen.
Hatim bilatzen eta aurkitzen ari zen taldea, lehen ukituan baloia etxeko atezainaren irismenetik kanpo gurutzatzen zuena. Gol honen ondoren partida ez zen batere ikaratu. Azkenean, pozez gainezka espedizioan, jokalariak nekatuta baina merezitako garaipenagatik pozik.

Jubenila

Lazkao KE 1-6 Segura KE

Partida ondo hasi zen Lazkaotarrentzat, Manexen golarekin. Hiru minutura berdindu du Segurak eta emaitza horrekin iritsi da atsedenaldira. Bigarren zatiaren hasieran, 4 minutura, Segurako taldearen 1-2koa iritsi zen, eta lazkaotarrek behera egin zuten. Lazkaotarren partida kaskarra izan da, eta badirudi "jai ezak" biharamun ona utzi diela. Kadete mailako 3 jokalarik debuta egin zutela esatea, ezer gutxi egin ahal izan zutenak, 1-5ekoarekin zelairatu baitziren. Mozkorra eta kontu berria egitea tokatzen da. Hurrengo partidan pentsatu beharko dugu, aurpegia pixka bat garbitzeko.

Ohorezko kadetea

Tolosa CF 3-0 Lazkao KE

Ohorezko kadetea Tolosara joan zen taldean baja asko zituela eta Usabalen 3-0 galdu zuen. Emaitza oso handia izan da, Imanolen mutilak azken 10 minutuetara arte egon baitira partida barruan.

Partida etxekoen nagusitasunekoa izan zen, baina kontraerasora irteera azkarrak egin zituzten lazkaotarrek arriskua sortu zuten. Lehen gola 38. minutuan iritsi da atsedenaldiaren atarian. Bigarren zatia berdin hasi zen. Jabetza tolosarrena izan zen, baina gureak kontraerasoan arriskua sortzen jarraitzen zuten eta berdinketa lortzeko zorian egon ziren. Tolosarrak izan ziren 73. minutuan, korner batean, 2-0ekoa sartu zutenak.
Lau minutu geroago, hirugarrena.

1. mailaren kadetea

Lazkao KE 1-1 Urola KE "B"

Denboraldiko azken partida Arizti Handin Lehen Mailako Kadetearentzat. Taldeak beste garaipen bat lortu zuen agur esateko. Zelaian, Lazkao aurkaria baino gehiago izan zen, baina oraingoan zoria ez zen gure alde egon. Hasierako hamabost minutuak zalantzazkoak izan ziren, eta berdeek partidaren kontrola hartu zuten. Lehen zatia urolatarren zelaian jokatzen ari zen, eta etxekoen zenbait aukera iritsi ziren, tartean lazkaotarrentzat zalantzaz baliogabetutako gol bat. Hala ere, lehen zatia amaitzen ari zenean, horiak etxekoen areara iritsi ziren aldi bakarrean, gol bat lortu zuten, atsedenaldiari garaipena emanez. Mazazo gogorra eta emaitza bidegabea.

Bigarren zatia berdeen oldarraldi batekin hasi zen eta bi minutura berdinketa lortu zuten Julenen bitartez. Bazirudien partida maldan behera jartzen ari zela guretzat, eta jokoak lehen zatiko tonu berarekin jarraitu zuen. Abaguneak iristen jarraitu zuten, baloi bat zutoinera, baliogabetutako gol berri bat, legezkoa zirudiena, eta korner asko, golik egin ez zutenak. Ez zen eguna. Azkenean, puntu banaketa, eta datorren larunbatean Ordizian jokatuko den azken partidara arte itxarotea.